Friday 1 January 2010

Trivium Discografie

Ascendancy 


Ascendancy is het tweede studio album van Trivium. Het verscheen in de Nederlandse winkels op 13 Maart 2005. Het album is uitgebracht door Roadrunner Records en geldt als het album waarmee de band wereldwijd doorbrak. In de Verenigde Staten behaalde het album de 151ste plek in de Billboard Album Top 200.

Het album bevat maar liefst vier singles, namelijk "Like Light to the Flies", "Pull Harder on the Strings of Your Martyr", "A Gunshot to the Head of Trepidation" en "Dying in Your Arms".

Op de special edition kan men ook een cover vinden van de Metallica hit "Master of Puppets"



The Crusade

Op 6 oktober 2006 verscheen The Crusade op de Nederlandse markt, wederom via het Roadrunner Records label. Het album bereikte de 25e plek in de Amerikaanse Billboard Album Top 200, in Groot Brittannïe kreeg de band de zilveren plaat uitgereikt. In Nederland steeg het album tot de 64ste plek in de Album Top 100.

Op dit album is Trivium afgestapt van hun stijl zoals te horen is op het voorgaande album Ascendancy. Op The Crusade zijn geen screams meer te horen. Zanger Matt Heafy verklaarde, "Wij zijn alle vier geen fans van bands met screams en we houden ook niet van de bands die het momenteel wel doen, daarom vroegen wij ons af waarom wij het dan wel doen".


Shogun

Shogun verscheen in Nederland op 29 september 2008 via Roadrunner Records. Het is het laatste album met drummer Travis Smith. Travis was drummer sinds de oprichting van de band. Ondanks dat de band eerder zei dat ze geen screams meer deden keerden de screams toch weer terug op dit album.

Shogun behaalde de 49ste plek in de Nederlandse Album Top 100.

Op de special edition van Shogun staat een cover van die Iron Maiden klassieker "Iron Maiden".